Zlodeji okradli 80-ročnú dôchodkyňu v byte na prízemí

10.07.2013 Poprad

Vysoké Tatry 10. júla (TASR) - Obvodné oddelenie Policajného zboru Vysoké Tatry začalo v utorok (9.7.) trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody, ku ktorému došlo v jednom z bytov na prízemí na ul. Pod lesom v Dolnom Smokovci. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do prízemného bytu v čase od 8. do 9. hodiny a to bez zjavného násilia či akéhokoľvek poškodenia.
"V byte našiel cestovnú tašku, z ktorej ukradol finančnú hotovosť, ako aj vkladnú knižku, čím 80-ročnej majiteľke vznikla škoda takmer 2000 eur," objasnila hovorkyňa.
Nastal čas dovoleniek, ktorý je podľa polície ideálnym obdobím pre zlodejov, ktorí radi navštívia rôzne domácnosti. "V rámci minimalizovania možnosti takýchto návštev je dôležité starostlivo uzamykať dvere a zatvárať okná. Netreba zabúdať ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná, predovšetkým pri bytoch na prízemí a rodinných domoch. Nikdy nenechávajte kľúče na tzv. dohovorených miestach, teda pod rohožkou, v kvetináči atď. Zlodeji sú tiež ľudia a tieto miesta veľmi dobre poznajú," upozornila Migaľová.
Ak občania odchádzajú zo svojho domu na dlhší čas, nemali by podľa nej zaťahovať okná žalúziami alebo roletami. "Dávate tým na vedomie, že nie ste doma," upozornila. Jedným z najlepších spôsobov ako si zabezpečiť svoje obydlie pred zlodejmi, je mať dobré vzťahy so susedmi. Treba ich požiadať, aby venovali pozornosť okoliu domu, bytu, prípadne si všímali pohyb neznámych podozrivých osôb. "Ak vo svojom okolí zaregistrujete pohyb podozrivých alebo neznámych osôb, ihneď kontaktujte známe číslo 158. Vďaka vašej pozornosti tak možno predídeme ďalším nepozvaným návštevám vo vašich domovoch," uzavrela Migaľová.
 

Vyberte región